ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE:
SKUPINSKI NAKUP KAKOVOSTNIH KLIMATSKIH NAPRAV

Zveza potrošnikov Slovenije organizira skupinski nakup kakovostnih klimatskih naprav. Podjetje KLIMAJ, d.o.o. je ZPS izbrala kot enega izmed ponudnikov kakovostnih klimatskih naprav skupinskega nakupa.

V nadaljevanju si lahko podrobneje ogledate ponudbo kakovostnih in energijsko učinkovitih klimatskih naprav in z uporabo unikatne kode opravite nakup po posebni ceni in posebnih pogojih, ki jih je za vas za izvedbo skupinskega nakupa dogovorila Zveza potrošnikov Slovenije.

V obrazcu za naročilo predračuna, ki se nahaja pod gumbom ZAHTEVAJ PREDRAČUN, je za uveljavljanje pravice do nakupa po pogojih skupinskega nakupa treba vpisati (poleg ostalih podatkov) tudi vašo unikatno kodo. Unikatno kodo ste prejeli vsi v skupinski nakup prijavljeni potrošniki. V primeru, da kode še nimate, jo lahko pridobite z brezplačno in nezavezujočo prijavo v skupinski nakup na spletni strani: www.SKUPINSKInakupZPS.si

Vse naprave, ki so na voljo v ponudbi skupinskega nakupa so bile na neodvisnem mednarodnem primerjalnem testu potrošniških organizacij dobro ocenjene. Rezultate testa si lahko brezplačno ogledate na tej povezavi.

Nakup po pogojih skupinskega nakupa je mogoč od 7. 2. 2023 do odprodaje zagotovljenih, vendar omejenih, pogodbeno dogovorjenih zalog. Skupinski nakup se zaključi najpozneje 31. 3. 2023. Skupinski nakup posameznega modela ali v celoti se lahko zaključi predčasno. 

Pogosta vprašanja

 • Ponudnik Klimaj nima spletne trgovine.
 • S klikom na izbrano napravo na spletni strani ponudnika začnete ogled ali postopek oddaje naročila. Naročilo oddate tako, da v spletni obrazec vnesete vse zahtevane podatke, ki bodo podlaga za izstavitev predračuna. V spletni obrazec morate v postopku oddaje naročila vpisati tudi vašo kodo ugodnosti – le tako boste lahko napravo kupili po ceni, ki smo jo za vas dosegli v okviru skupinskega nakupa.
 • Predračun boste prejeli na elektronski naslov in bo štel kot ponudba. Predračun bo veljaven 8 koledarskih dni.

Vsaka koda ugodnosti je unovčljiva le enkrat za en nakup. Pri oddaji naročila pri ponudniku Klimaj (https://www.klimaj.si/zps/) si oglejte izbrano napravo in s klikom na gumb zahtevajte predračun. Ob vpisu osebnih podatkov navedite vašo kodo ugodnosti. V primeru želje po nakupu več naprav pa vam svetujemo, da kontaktirate ponudnika na info@klimaj.si in se individualno dogovorite za možnost nakupa več naprav.

Ponudnik Klimaj  kupcem ponuja možnost plačila na podlagi izstavljenega predračuna, ki šteje kot ponudba. Predračun bo veljaven 8 koledarskih dni.

Ponudnik Klimaj bo kupcu po opravljenem nakupu poslal račun na elektronski naslov, ki ga je ta uporabil ob nakupu ter nanj prejel potrdilo o oddaji naročila. Kupec, ki želi brezplačno prejeti tiskano različico računa, lahko pošlje zahtevo na info@klimaj.si

Klimatskim napravam so priloženi garancijska dokumentacija, navodila za uporabo in seznam pooblaščenih servisov. Vsa dokumentacija je v slovenskem jeziku.

Klimatske naprave, kupljene pri ponudniku Klimaj, imajo 3 leta proizvajalčeve garancije, ki je vsebinsko enaka obvezni garanciji iz Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Najpozneje v roku petih delovnih dni po prejetem plačilu bo izbrani ponudnik skupinskega nakupa oz. Njegov pogodbeni izvajalec vzpostavil kontakt s kupci in se dogovoril za datum montaže. Ponudnik bo pri tem poizvedel, kje naj bi bila montirana klimatska naprava, in skupaj s kupcem določil predviden obseg montaže (osnovna montaža ali ocena dodatnih del pri montaži, ki niso vključena v osnovno montažo). Montaža mora biti, ne glede na lokacijo v RS, izvedena najpozneje v nadaljnjih petnajstih (15) delovnih dneh po vzpostavljenem kontaktu, v daljšem roku pa zgolj v primeru, da tako predlaga kupec, za kar ponudnik od kupca pridobi pisno privolitev.

Osnovna montaža obsega naslednje elemente in vključuje vse aktivnosti za uspešen zagon klimatske naprave:

 • dostava in vnos klimatske naprave v prostor montaže,
 • montaža ene notranje in ene zunanje enote na fasado/ pod okensko polico do višine 4 metrov ali na balkon, vključno z zidnimi nosilci zunanje enote z blažilniki tresljajev,
 • preboj do 50 cm debelega zidu,
 • izvedba do 5 metrov celotne nadometne napeljave (plinske in električne) med notranjo in zunanjo enoto,
 • priklop naprave na obstoječo električno napeljavo do 5 m z nadometnimi kanali,
 • izvedba odvoda kondenza iz notranje in zunanje enote na podlagi prostega padca do 5 metrov v pripravljen odtok ali žleb,
 • drobni montažni material,
 • nadometni zaobljeni PVC-kanali,
 • vakuumiranje, polnjenje sistema in zagon s preizkusom delovanja naprave,
 • svetovanje o uporabi in delovanju naprave,
 • grobo čiščenje in odvoz transportne embalaže,
 • po potrebi za potrošnika brezplačno demontažo in brezplačen odvoz stare klimatske naprave ter njeno končno deponiranje, skladno z veljavno zakonodajo,
 • izvedba montaže na celotnem območju RS.

Če ponudnik in kupec ugotovita, da bo montaža klimatske naprave presegala obseg osnovne montaže, se pred izvedbo montaže dogovorita o obsegu dodatnih del, vključno z navedbo okvirne cene. Ponudnik/izvajalec montaže kupca predhodno pisno seznani s predvideno ceno dodatnih del. Enako velja, če se ob izvedbi montaže ugotovi, da bo potreben dodaten obseg del – izvajalec montaže mora pred izvedbo montaže potrošnika seznaniti z obsegom dodatnih del in ceno. Obseg dodatnih del in ceno mora potrošnik predhodno potrditi s pisnim soglasjem pred samim začetkom del na kraju montaže. Za dodatna montažna dela se potrošniku takoj ob zaključku montaže izda račun, ki ga potrošnik plača v roku najmanj 8 dni.

Posamezni elementi in cena zahtevnejše montaže pri ponudniku KlimajVse cene vključujejo 9,5% DDV
Dvižna košara164,25 EUR
Kondenzna črpalka153,30 EUR
Dodatni meter bakrene napeljave21,90 EUR
Dodatni preboj zidu iz armiranega betona27,37 EUR
Dodatni preboj opečnatega zidu16,42 EUR
Dodatni meter odvoda kondenza8,76 EUR
Cena predhodnega ogleda (pred nakupom) na željo stranke43,80 EUR
Dodatni meter dovodnega kabla9,85 EUR
Daljši nosilec klime (zaradi izdelave fasade)65,70 EUR
Dobava in montaža grelnega kabla164,25 EUR

Sodelavci klicnega centra ZPS so vam na voljo na telefonski številki 01/432 12 97, od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. Pomagamo vam predvsem pri prijavi k sodelovanju v skupinskem nakupu (spletna prijava) in informiranju o tem, kje najdete vašo kodo ugodnosti, ki vam jo lahko na vašo željo ponovno pošljemo na vaš e-naslov. Lahko nam tudi pišete na e-naslov: skupinski.nakup@zps.si