Toplotne črpalke

Izberite preverjeno kvaliteto in zanesljivost

Toplotne črpalke svetovno priznane kakovosti

Toplotne črpalke so v zadnjem času eden izmed najbolj priljubljenih načinov ogrevanja, hkrati pa je tehnologija tudi zelo napredovala in lahko dobite praktično vse rešitve po meri. Priporočamo vam nakup toplotne črpalke priznanih dobaviteljev, ki navdušuje kupce po vsem svetu. Sistem toplotnih črpalk je izredno ekonomičen in deluje na principu edinstvene tehnologije, ki zagotavlja optimalne rezultate.

Udoben in učinkovit način ogrevanja

Glavne odlike toplotnih črpalk so nizki obratovalni stroški, tiho delovanje in dolga življenjska doba. Poleg tega so toplotne črpalke zasnovane tako, da ne izločajo nobenih škodljivih snovi in so povsem zdrav sistem brez neprijetnih vonjav ali umazanije.

Sistem toplotnih črpalk je izredno prilagodljiv in poskrbi za vse vaše potrebe, poleg tega pa gre tudi za okolju izjemno prijazen način obratovanja, ki zmanjšuje škodljive emisije CO2 v okolju.

Možnost pridobitve subvencije

Naše toplotne črpalke ustrezajo razpisu za nepovratna sredstva, poleg tega pa vam z ekipo pomagamo pri pripravi celotne dokumentacije.

Zakaj se odločiti za montažo toplotne črpalke?

 • Prihranek denarja pri ogrevanju,
 • neodvisnost od dragih kurilnih sredstev, kot so plin, kurilno olje in trda goriva,
 • minimalni stroški vzdrževanja,
 • ekološko najprijaznejši način ogrevanja,
 • uporaba obnovljivih virov energije,
 • zmanjševanje emisij CO2 v ozračju,
 • kompatibilnost s katerim koli obstoječim sistemom ogrevanja.

Nudimo vam toplotne črpalke priznanih dobaviteljev:

 • Fujitsu
 • Mitsubishi
 • Daikin
 • Toshiba

Prikaz montaže toplotne črpalke


ZRAK VODA FUJITSU WATERSTAGE - High Power modeli

Fujitsu je prenovil paleto toplotnih črpalk WATERSTAGE. Poleg trifaznih lahko ponudimo tudi enofazne HIGH POWER modele z grelno močjo 11kW ter 14kW, 16 kW pa so samo v trifazni izvedbi.

Fujitsu je prenovil paleto toplotnih črpalk WATERSTAGE. Poleg trifaznih lahko ponudimo tudi enofazne HIGH POWER modele z grelno močjo 11kW ter 14kW, 16 kW pa so samo v trifazni izvedbi. Izboljšana je Liquid injection tehnologijo (tekočinsko vbrizgavanje freona v kompresor). Inženirji so razvili linearno kontrolo vbrizga tekočine v kompresorju in s tem dosegli odlično delovanje toplotne črpalke pri nizkih zunanjih temperaturah. Nazivna grelna moč se ohranja vse do zunaje temperature -7°C in šele pri nižjih zunanjih temperaturah začne rahlo padati. Grafični prikaz najdete v katalogu.

Visoka učinkovitost
COP 4,30 (model WOYK-112LCT) zagotavlja izredno nizko porabo električne energije.
Pri zunanji temperaturi -20°C ogrevajo vodo na visokih 60°C brez uporabe pomožnih grelcev.
11 kW model WOYK-112LCT, pri ogrevanju vode na 45°C pri zunanji temperaturi -15°C zagotavlja še 10,02 kW grelne moči brez uporabe pomožnih grelcev.

Kontrola dveh ogrevalnih krogov, antilegionela funkcija, več programov sušenja estriha, ki omogočajo polaganje parketa že po 25 dnevih, 2 stopenjska funkcija za znižanje šumnosti manjši hrup, omejitev moči s Peak cut funkcijo ... pa so še dodatne prednosti.


TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI SISTEM ECODAN (zrak-voda)

Ecodan je ogrevalni sistem s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi (zunanja enota + notranja vodna enota). Namenjen je ogrevanju ogrevalne vode in sanitarne vode. Je energetsko varčen in varen za okolje, saj deluje po principu toplotnih črpalk, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo  velik del “toplote iz okoliškega zraka”. Opremljen je s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje. Ključne prednosti sistema v deljeni izvedbi s toplotno črpalko zrak-voda Ecodan so energetska varčnost, toplotno udobje, učinkovitost ogrevanja pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah ter enostavna instalacija. Naprave, ki so uvrščene na seznam ustrezne opreme EKO SKLAD so subvencionirane v skladu z aktualnimi javnimi pozivi EKO SKLAD-a.

Sistem Ecodan je razvil Mitsubishi Electric na Japonskem, na osnovi dolgoletnih izkušenj v proizvodnji inverterskih sistemov s toplotno črpalko, kar zagotavlja najvišjo kakovost delovanja. Na izbiro sta dve seriji zunanjih enot, ECODAN in ZUBADAN ter dve seriji kompaktnih notranjih enot (CYLINDER UNIT in HYDRO BOX).  Proizvajalec je učinkovito delovanje ZUBADAN serije zagotovil z uporabo posebne tehnologije z edinstvenim sistemom "Flash injection", ki ohranja nominalno moč gretja do -15°C zunanje temperature.


TOPLOTNE ČRPALKE  DAIKIN ALTHERMA (zrak-voda)

Toplotna črpalka iz okolja črpa energijo nizke temperature in ji poviša temperaturo za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke ponavadi izrazimo s koeficientom zmogljivosti sistema, ki je navadno v razponu od 3 do 5. To pomeni, da so toplotne črpalke od tri- do petkrat učinkovitejše od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva in imajo boljšo zmogljivost celovitega ogrevanja hiše tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah. Dokaz o vse večji priljubljenosti toplotnih črpalk je njihova izjemno uspešna uporaba v hladnem skandinavskem podnebju.

Podjetje Daikin ima več kot 40 let izkušenj na področju izdelave toplotnih črpalk. Letno izdela več kot milijon enot za gospodinjstva in komercialno uporabo. Celotni sistem in vse dele, vključno z najpomembnejšim - kompresorjem, podjetje Daikin izdeluje v lastnih tehnološko naprednih tovarnah. Podjetje Daikin izdeluje vse kompresorje, od katerih jih je približno 80% namenjenih za toplotne črpalke. Razumljivo je, da dajejo tovrstne izkušnje podjetju pomembno prednost, s katero vzdržuje položaj vodilnega izdelovalca na trgu in na podlagi katerih lahko obstoječo tehnologijo uporablja v sistemu Daikin Altherma.

Za ugodno ponudbo pošljite povpraševanje ali nas pokličite na 040 830 500.

Ekosklad subvencije

Vsem strankam pomagamo urediti dokumentacijo in pridobiti sredstva iz Eko sklada.
Ekosklad subvencije za toplotne črpalke - v višini najmanj 1.000,00€.
Ekosklad subvencije za prezračevalne sisteme z rekuperatorjem - v višini najmanj 2.000,00€ oz. 20% investicije

Povpraševanje

Zakaj izbrati Klimaj?

 • Zaupanja vredno podjetje z odličnimi referencami,
 • zastopstvo za klima naprave najkakovostnejših proizvajalcev,
 • vrhunska ponudba toplotnih črpalk priznanih dobaviteljev,
 • vse storitve na enem mestu,
 • prilagodljivost in odzivnost po vsej Sloveniji,
 • zagotovljen tudi servis in vzdrževanje.
klimatske naprave top