Toplotne črpalke Fujitsu Waterstage - Nova generacija

Japonski proizvajalec toplotnih črpalk FUJITSU je na trg poslal izboljšane modele toplotnih črpalk tako za enofazne COMFORT kot trifazne HIGHPOWER modele. Pri Izboljšavah so predvsem mislili v korist uporabnika saj so spremembe tako vizualne kot tehnične narave.

Toplotne črpalke Fujitsu Waterstage

Slika 1: Prenovljena notranja (hidravlična) enota

Fujitsu toplotne črpalke veljajo za sinonim razmerja cena-kvaliteta saj jih odlikujejo visoko kvalitetni materiala in izkoristki pri nizkih zunanjih temperaturah zlasti pri modelu HIGHPOWER. Primerne so tudi za radiatorsko gretje dobro izoliranih hiš. Zadovoljni uporabniki poročajo tudi do 70% prihranek glede na prejšnje ogrevanje z oljem ali plinom. Merodajne temperaturne tabele COP (100% obremenitev toplotne črpalke), tudi za radiatorsko gretje so na internetni strani www.dines.si.

NOVA HIDRAVLIČNA ENOTA za HIGHPOWER in COMFORT modele

Vizualne spremembe: Največ sprememb je doživela notranja (hidravlična) enota toplotne črpalke HIGHPOWER in COMFORT, ki je od predhodnice nižja za 200mm. Uporabniku omogoča znaten prihranek v prostoru. Na novo je oblikovana tudi kontrolna enota, ki je pomaknjena malo iz sredine proti desni.

Tehnične spremembe: V notranji enoti je optimiziran 16 litrski koaksialni (cev v cevi) toplotni izmenjevalnik iz narebričenih bakrenih cevi oblečen v nerjavno tlačno posodo. Zaradi večjega premera cevi omogoča manjši padec tlaka v sistemu in pripomore k boljšemu prenosu toplotne iz plinskega do vodnega (ogrevanega) dela.

Prav tako je v notranjosti visoko učinkovita frekvenčna črpalka energijskega razreda A s funkcijo prilagoditve konstantnega volumna ali tlaka. Omogoča doprinos k racionalnejši rabi električne energije.

Električni grelci v notranji enoti ostajajo vendar tokrat v brezstopenjski regulaciji in pripomorejo k bolj učinkoviti in racionalni rabi električne energije v primeru ko pri ekstremno nizki temperaturi pomaga dogreti ogrevalni sistem, če je to potrebno.

NOVA HIDRAVLIČNA ENOTA z INTEGRIRANIM 190l sanitarnim bojlerjem

Fujitsu je v namen racionalizacije prostora in vsestranske uporabnosti poslal na trg popolnoma novo hidravlično enoto z integriranim 190l visoko zmogljivim sanitarnim bojlerjem. Zunanja mere enote so primerne za vgradnjo skoraj v vsako kotlovnico saj meri v višino le 1,800 mm. Ostale mere so: širina 600 mm in globina 648 mm. Preko inteligentnega upravljanja toplotne črpalke lahko določate način ogrevanja ter produkcijo sanitarne vode.

Toplotna črpalka Fujitsu Waterstage
Slika 2: Shema sistema z integriranim sanitarnim bojlerjem
Toplotne črpalke Fujitsu Waterstage
Slika 3: Nova notranja enota
 

Kot prikazuje slika 2 je v notranjosti enote vse tisto kar je v enoti brez bojlerja. Vgrajena je vremensko regulacijo podprta s Siemensovim krmilnikom, frekvenčna obtočna črpalka za krmiljenje enega ogrevalnega kroga z ogrevanjem sanitarne vode, ekspanzijska posoda in serijsko so vgrajeni električni grelci, ki delujejo brezstopenjsko, če je to potrebno. V bojlerju za sanitarno vodo je vgrajen 3kW električni grelec kot ''back up'' podporo. Enota ima vgrajen preklopni ventil za ogrevanje sanitarne vode ali objekta in je kompatibilna z vsemi modeli HIGHPOWER in prav tako z modeli COMFORT.

Notranja enota je tudi enostavno montirati saj ima priklop freonskih cevi zgoraj,cevi za ogrevanje objekta in sanitarne vode pa od zadnje strani. Pri montaži ni potrebno nobenih dodatnih črpalk in preklopnih ventilov saj je potreben samo priklop pa obstoječi ogrevalni sistem.

FUJITSU Toplotne črpalke

toplotne črpalke zrak voda
fujitsu toplotne črpalke katalog
Za ugodno ponudbo pošljite povpraševanje ali nas pokličite na 040 830 500.

Poslovne enote

SEDEŽ
Podbevškova ulica 15
8000 Novo mesto

PE LJUBLJANA
Ulica Lili Novy 3
1000 Ljubljana

PE MARIBOR
 

PE KOPER
Kvedrova cesta 22 E
6000 Koper

PE SEMIČ
Vinji Vrh pri Semiču 8a
8333 Semič

PE KRANJSKA GORA
Borovška cesta 91
4280 Kranjska Gora

Ekosklad subvencije

Vsem strankam pomagamo urediti dokumentacijo in pridobiti sredstva iz Eko sklada.
Ekosklad subvencije za toplotne črpalke - v višini do 3.200,00€.
Ekosklad subvencije za prezračevalne sisteme z rekuperatorjem - v višini do 2.000,00€ oz. 20% investicije

Povpraševanje

Zakaj izbrati Klimaj?

  • Zaupanja vredno podjetje z odličnimi referencami,
  • zastopstvo za klima naprave najkakovostnejših proizvajalcev,
  • vrhunska ponudba toplotnih črpalk priznanih dobaviteljev,
  • vse storitve na enem mestu,
  • prilagodljivost in odzivnost po vsej Sloveniji,
  • zagotovljen tudi servis in vzdrževanje,
  • nakup na obroke z NLB kartico
    ali LON kredit.
klimatske naprave top